MUSIK - slagverkstrion Bathos

02.04.2021

Bathos är en slagverkstrio baserad i Oslo, bestående av Håkon Drevland, Geir Strande Syrrist och Simen Brenden. De studerade klassiskt slagverk tillsammans i fem år och spelade under utbildningen tillsammans i många olika sammanhang. Bredden av erfarenheter de fick från denna tid gav dem en god utgångspunkt för att arbeta med musik från flera infallsvinklar och presentera den på ett intressant sätt. Sin debutkonsert hade de under sena 2018 på Norges Musikkhøgskole, en konsert de producerat själva. Trion vill utmana sig själva tekniskt, musikaliskt och interaktivt genom existerande repertoar, men arbetar även aktivt med uruppföranden och samarbeten med kompositörer. Och de vill dela denna passion med er.

Vi ser fram emot Bathos medverkan under Påskfestival Gotland 2022. Till dess – njut av ett smakprov av deras repertoar i dagens Påskägg!


Se de andra påskäggen nedan

Stina Lindholm har arbetat som skulptör och formgivare genom sitt företag Skulpturfabriken sedan 1995. Hon har en magisterexamen i Skulptur MFA från Konstfackskolan i Stockholm, samt utbildning på Konsthögskolan / Tessinskolan.

Bathos är en slagverkstrio baserad i Oslo, bestående av Håkon Drevland, Geir Strande Syrrist och Simen Brenden. De studerade klassiskt slagverk tillsammans i fem år och spelade under utbildningen tillsammans i många olika sammanhang. Bredden av erfarenheter de fick från denna tid gav dem en god utgångspunkt för att arbeta med musik från flera...

Virpi Pahkinen har studerat piano vid konservatoriet i Helsingfors och koreografi vid Danshögskolan i Stockholm 1989-1992. Hon har utvecklat sin starkt personliga koreografi i samverkan med nutida tonsättare och ljussättare. Hennes särpräglade och själfulla danser har visats i över 47 länder i 5 kontinenter, från utomhusscener i Barcelona,...