Frey Franzén Garuz

foto: Anna Ericsson
foto: Anna Ericsson

Frey medverkar även på vernissagen på Galleri Wisby lördag 9 april kl 12:00, samt på Påskgudstjänster i östergarns församling.

Violinisten Frey Franzén Garuz är en av Påskfestival Gotlands unga talanger. Frey föddes i Bryssel i april 2007 och bor numera på Gotland. Han började spela fiol vid sex års ålder med pappan som förebild. Han har regelbundna digitala lektioner med den polske violinisten Kristoffer Dolatko som han också träffar på olika kurser.

Genom Gotlands Kulturskola tar han även lektioner för violinisten Annika Nummelin flera gånger per termin.

Han deltar i Young Musicians Academy (YOMA) i Vänersborg, som erbjuder lektioner med Nordens och Europas främsta violinpedagoger, och medverkar i Unga Musiker Gotland (Klassisk) kursutbud.

Frey har 2018-19 deltagit i Jeunesse Austria's sommarorkesterlägret i Mariazell, online Masterclass-programmet vid Orford Arts Center i Kanada med Stephen Copes 2020 och i Astona International's digitala sommarkurs 2021. Han har också det senaste året haft privatlektioner med violinisterna Yamei Yu och Timothy Chooi.

Frey går i åk 8 på Solbergaskolan i Visby. Han älskar att lyssna på musik, tycker om att läsa och att vara ute i naturen.