MEDVERKANDE 2019

MUSIK, DANS, KONST & POESI


Medverkande: MUSIK

Under veckan kommer både enskilda artister och större grupper att uppträda. Läs mer om föreställningarna och konserterna i Programmet, och mer om artisterna genom att klicka på bilderna ovan.


Medverkande: DANS

Virpi Pahkinen har erhållit flera framstående priser och utmärkelser som Svenska Dagbladets Operapris, Stockholms stads Cullbergpris och Litteris et Artibus för sina framstående konstnärliga insatser som dansare och koreograf. Läs mer om Virpi Pahkinen HÄR.

Virpi Pahkinen

Virpi Pahkinen har studerat piano vid konservatoriet i Helsingfors och koreografi vid Danshögskolan i Stockholm 1989-1992. Hon har utvecklat sin starkt personliga koreografi i samverkan med nutida tonsättare och ljussättare. Hennes särpräglade och själfulla danser har visats i över 47 länder i 5 kontinenter, från utomhusscener i Barcelona, bergssluttningar i Mongoliet till festivaler som Adelaide Festival i Australien och Jacob´s Pillow i USA.

Kulturskolan i Visby

Filippa Stennert


Medverkande: KONST 

Anders Thorlin
Anders Thorlin

MÖTEN I STILLHET OCH UTSATTHET

Konstnär Anders Thorlin visar stenskulpturer i Vänge Kyrka

6 April tom 24 Maj 2020

Vernissage: måndag 6 Maj kl. 14.30 - musik med Annika Hansson Gardelius, blockflöjt

Anders arbetar som konstnär sedan 70 talet med begynnelse i Östergötland.Sedan 30 år har han sin bostad och ateljé vid Vänge gamla skola, mitt emot kyrkan.

Solitära arbeten, installationer, offentliga utsmyckningar, stenhuggarkurser.Sten väcker existentiella frågor och meditativa känslor. Gotländsk kalksten "bara"ca 400 miljoner år bjuder på en hisnande tidsresa med inbakade djur o växter.Stenar är mjuka, hårda, kalla, varma, grova med silkeslena ytor.Motsatser som väcker nyfikenhet.

Välkommen också till skolgalleriet Vänge gamla skola och se pågående utställning

Tel 070-5373827        www.skolgalleriet.se

https://www.oppna-ateljeer.se    

Ann Uddin
Ann Uddin

Konsten har funnits med Ann Uddin sedan barnsben. Hon har en textillärarexamen och har arbetat som textillärare på gymnasiet i Norrköping under många år, men sedan tio år tillbaka har hon återvänt till hemön. I dag bor hon i sommarstugan i Tofta, där hon målar och skulpterar. Ann Uddin är en kolorist och den uttrycksfulla konsten är färgrik. Hon har många utställningar bakom sig;på Gotlands Konstmuseum och i Galleri Gotland samt i övriga Sverige,Frankrike och Spanien. Under Påskfestivalen 2020 kan Ann Uddins konst ses i S:ta Maria Domkyrkan i Visby 

https://oppna-ateljeer.se 


Maj Wennerdahl, Bildkonst
Maj Wennerdahl, Bildkonst

Samlingsutställning i Gräne Galleri, Väte 435, infart från väg 142, 1 km norr om Väte kyrka

Vernissage 06 april kl. 16.00

Konstnärer: Maj Wennerdahl, Stig Alyhr, Rose Dietz, Lars Hellström och Mona Hellsing Troili

Maj Wennerdahl arbetar som konstnär och grafiker sedan 40 år tillbaka. Hennes verk består främst av landskap, abstraktioner, växter och figurer. Hon gillar att experimentera med färger och hämtar nästan all sin inspiration från naturen. Vid hennes bostad på Gotland har hon sitt eget galleri "Galleri Gräne".

https://www.majwennerdahl.se 


Medverkande: POESI

Peter Jankert och Torbjörn Grass

"På tröskeln till...?" kommer att bli en smältdegel av Torbjörns (a)tonala musikaliska universum, texter av Mare Kandre, poetiska skärvor av Ola Julén; genomlysta i Peters röst och kropp.

Med humor och lekfullt allvar frågar vi oss alla: "Vågar vi...?"

Projektet är ett sedan länge, efterlängtat återförenande mellan dessa två; lite udda konstnärer och goda vänner.


Läs mer om våra vernissager, konsterter och föreställningar:Stort tack till våra sponsorer.