MEDVERKANDE 2019

DANS

Virpi Pahkinen

Virpi Pahkinen har studerat piano vid konservatoriet i Helsingfors och koreografi vid Danshögskolan i Stockholm 1989-1992. Hon har utvecklat sin starkt personliga koreografi i samverkan med nutida tonsättare och ljussättare. Hennes särpräglade och själfulla danser har visats i över 47 länder i 5 kontinenter, från utomhusscener i Barcelona, bergssluttningar i Mongoliet till festivaler som Adelaide Festival i Australien och Jacob´s Pillow i USA.
Virpi Pahkinen har erhållit flera framstående priser och utmärkelser som Svenska Dagbladets Operapris, Stockholms stads Cullbergpris och Litteris et Artibus för sina framstående konstnärliga insatser som dansare och koreograf.
www.pahkinen.com

KONST

Ann Uddin - billedkonst, skulptur
Maj Wennerdahl, billedkonst, fler konstnärer tillkommer 

Konsten har funnits med Ann Uddin sedan barnsben. Hon har en textillärarexamen och har arbetat som textillärare på gymnasiet i Norrköping under många år, men sedan tio år tillbaka har hon återvänt till hemön. I dag bor hon i sommarstugan i Tofta, där hon målar och skulpterar. Ann Uddin är en kolorist och den uttrycksfulla konsten är färgrik. Hon har många utställningar bakom sig;på Gotlands Konstmuseum och i Galleri Gotland samt i övriga Sverige,Frankrike och Spanien. Under Påskfestivalen 2020 kan Ann Uddins konst ses i S:ta Maria Domkyrkan i Visby 

https://oppna-ateljeer.se 


Maj Wennerdahl arbetar som konstnär och grafiker sedan 40 år tillbaka. Hennes verk består främst av landskap, abstraktioner, växter och figurer. Hon gillar att experimentera med färger och hämtar nästan all sin inspiration från naturen. Vid hennes bostad på Gotland har hon sitt eget galleri "Majs Konstloft". 

https://www.majwennerdahl.se

POESI OCH MUSIK


Stort tack till våra sponsorer.