Ann Uddin

Ann Uddin foto Jesper Hammarlund
Ann Uddin foto Jesper Hammarlund
www.annuddin.com

Jag växte upp i Visby centrum

Teckning och Målning har varit livsviktigt för mig sedan 5-årsåldern och det fanns även ett intresse för sömnad och mode. Detta ledde till en 2-årig skräddarutbildning, vilket förde vidare till Oscars ateljéerna och kostymateljén ved Svensk Filmindustri i Stockholm.

Jag fick arbeta tillsammans med designern Mago och fick bl.a. sy kläderna till hans uppsättning av "Tintomara" Drottningens Juvelsmycke. INGRID BERGMAN hade huvudrollen och det kändes stort att vara så nära henne under våra klädprovningar. En fantastisk tid!

Jag pluggade vidare på Uppsala Universitet, blev textillärare och flyttade till Norrköping. Lärarjobbet var en nödvändighet för att kunna fortsätta med konsten Trots heltidstjänst, familjeliv med många djur kunde jag visa minst 1-2 utställningar per år

Under 1980-talet övergick jag från textil till att uteslutande måla i olja. I början på 90-talet blev jag nyfiken på tekniken papier machè och 1994 fick jag visa båda teknikerna på Gotlands Konstmuseum. Kul att få ställa ut i mina egna klassrum från 50-talet!

Återbruk av vad andra kallar skräp har fascinerat mig sedan tidigt 80-tal. Behovet och lusten att skapa något av nästan ingenting -............ Måtte den lusten alltid få bestå.

Ann Uddin

Öppna Ateljéer

ategaum97@gmail.com

Läs mer om Ann Uddins vernissage 10 april